Självvattnande blomlåda – enkelt och smart

Plötsligt händer det. Man hittar den där prylen som löser ett problem bara så där. En självvattnande blomlåda är det bästa som hänt sen skivat bröd. Den håller växterna vid liv i flera veckor utan att man behöver göra nåt. Man kan vara hur glömsk man vill, dra till Mallorca eller Sweden Rock och växterna lever och har det bra. Till råga på allt var det halva priset där jag kollade och man köpte ett paket med två, granulat och fästen.

Något som möjligen slår detta är molnet. Jag minns när stora delar av både arbetsdagen och fritiden gick till att kämpa med programuppdateringar, patchar, backup, hårddiskar, defragmentering och säkerhetssystem. Molnet är inte nytt men nu flyttar även saker som affärssystem dit och man kan jobba snabbt och smidigt var man än befinner sig. Jobbar man på ett större företag finns det ju IT-folk som sköter allt strul men jobbar man på ett ganska litet ställe, som jag, så hamnar IT-problem ofta i ens knä vare sig man vill det eller inte. Med färdiga molnsystem slipper man den där ”IT-huvudvärken” och kan faktiskt koncentrera sig på det man borde göra (typ ens arbetsuppgifter).