Plattång

Har kanske du som jag vid ett flertal tillfällen tänkt att skaffa en plattång men sedan snabbt avfärdat det eftersom du inte vet hur du ska göra? Själv är jag ganska lat när det kommer till att fixa håret och jag kan inte ha någon frisyr då jag är värdelös på att göra iordning den. Varenda gång jag är hos frisören med mitt eländiga tunna hår säger jag till mig själv att jag ska börja experimentera med plattång då det blir rätt snyggt hos frisören. Varför skulle inte jag själv kunna göra en lika snygg frisyr med lite träning? Men jag har nog insett att jag inte har det rätta intresset för att ställa mig och öva på att använda plattången till att göra frisyrer.

Plattång = locktång

Jag antar att du redan vet att det går att använda plattången som en locktång, och få fram jättesnygga lockar på ett enkelt sätt. Grejen är att det är superlätt att få till en fin korkskruv med hjälp av plattången men att sedan göra en frisyr av alla lockarna, det tycker jag inte är lika lätt. Men det blir nog att jag köper mig en plattång nu efter allt ändå.

Plattång = volymtång

Vill du inte ha lockar så har en väninna till mig visat att det går att höja håret lite för att få mer volym bara genom att böja till det vid hårroten uppe på huvudet. Hon gjorde det jättesnyggt på mig men tror ni att jag lyckades göra det själv sedan? Nej, just det. Det blev inget snyggt alls. Ett bra hjälpmedel när du vill ha volym är faktiskt att använda dig av torrschampo. Det är inte bara bra för att ha som akut schampo när håret blivit lite fett och du inte hinner att tvätta det. Dela upp håret i ”benor” och skaka ut lite torrschampo i varje bena. Vänd huvudet upp och ner och rufsa till det lite, sedan har du en bra grundvolym.