Regn stoppar inte någon som gått UGL utbildning

Att träna dagligen är något man måste göra till en rutin, det spelar ingen roll ifall det är sol, snö eller regn, man måste helt enkelt träna. Att träna när det till exempel regnar kan stärka en och göra en beredd för vad när vädret inte är ens vän. Att vara beredd på när vädert inte är ens vän är bra för alla, vare sig man är en förskolelärare som har hand om 10-15 förskolelbarn, arbetar med vad som skulle kunna kallas datainstallatör Stockholm , eller någon som har en UGL utbildning i bagaget. Det är därför jag och många andra fortfarande springer i löparspåret när regnet står som spön i backen. Nedan är några tips och trix att tänka på nästa gång du ska ut och springa, men regnet bara öser ner.

1. Tänk på att ha rätt kläder – Med rätt kläder menas här skor som verkligen klarar av att bli både blöta och leriga, samt en varmare tröja/jacka. Ett tips är att köpa en sån där litet paraply som man sätter på huvudet, då slipper man regnet i håret och regnet kan inte rinna ner i ögonen.
2. Skydda din elektronik – Vi som är ute och springer ofta, springer ofta med musik i öronen. Att ha musik i öronen gör träningen både spännande och avslappnande, det är därför man ska skydda elektroniken från regn. Tips på hur man bäst skyddar elektroniken är genom att lägga musikspelaren, telefonen eller vad man har för elektronik i en plastpåse med förslutbar öppning. Då skyddar man elektroniken från regndroppar och om det är en pekskärm, kan man fortfarande använda den när den ligger inne i påsen.
3. Motivera varandra – Ok, detta tips är inte specifikt för när det är dåligt väder, men det är än så viktigt. Att ha människor runt omkring en som motiverar en att gå ut och gå när det regnar eller är 5 minusgrader är lika viktigt som de rätta kläderna eller den perfekta musiken.

Detta var bara några av de säkert hundratals tips som finns för bättre träning i dåligt väder, lycka till med träningen.